mobirise.com

Általános Szerződési Feltételek


Kérjük, a megrendelés leadása előtt figyelmesen olvassa át az Á.SZ.F. -et!
1. Bevezetés
A vaszonfotok.hu oldalon történő rendeléssel a vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen üzletszabályzatot és tisztában van a rendelés menetével.
A honlapon történő vásárlás feltételezi a Vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét, elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és felmerülő hibákra.
A vaszonfotok.hu szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit, szabályait.
A vaszonfotok.hu bármikor megváltoztathatja a termék árát vagy szállítási határidejét. A változás a weboldalon való megjelenéstől lép életbe.

2. Szolgáltató (eladó)

A honlapon folytatott tevékenység:
vászonképek, egyedi fényképes dekorációk készítése a megrendelő által küldött képek alapján.

3. A felelősség korlátozása
A vaszonfotok.hu semmilyen módon nem felelős az alább felsoroltakért, bármilyen okból is következtek be:
- bármilyen működési hiba az internetes hálózatban amely megakadályozza az oldal akadálytalan működését és a rendelést,
- bármilyen adat elvesztése,
- bármilyen program hiba,
- szerzői jogok megsértése.

4. Vásárlás
A honlapon kizárólag online rendelésre van lehetőség.
A megrendelt terméket kizárólag futárszolgálaton keresztül lehet átvenni.
A megrendelt terméket a szállítási díjjal együtt a futárnak kell kifizetni.
A weboldalon feltüntetett árak magyar forintban (Ft) kerülnek feltüntetésre, és a Szolgáltató alanyi adómentessége miatt ÁFÁ-t nem tartalmaznak. 
Nyíregyháza város területén a megrendelt vászonképeket igény esetén díjtalanul szállítjuk házhoz, a megrendelésben megadott címre.

A vásárlás menete:
- A választott kép elküldése e-mailben a vaszonfotok {kukac} gmail.com - címre, csatolt fájlban.
Az e-mailben fel kell tüntetni:
- a választott kép mérete
- számlázási cím (név, cím, cég esetén adószám is)
- szállítási cím (név, cím, telefonszám)
- A megrendelés fogadásakor visszaigazoló e-mailt küldünk 48 órán belül.
- Az elküldött fotót a gyártás előtt megnézzük, alkalmas-e a a vásárló által választott méret elkészítésére.
( Amennyiben problémát találunk, rövid időn belül e-mailban vagy telefonon jelezzük a vásárlónak. )
- A kért méretek, opciók alapján elkészítjük a nézőképet.
- A nézőképet elküldjük jóváhagyásra a vásárlónak.
- Amennyiben a nézőkép alapján jóváhagyja a vásárló, e-mailban egyértelműen megerősíti a vásárlási szándékát az eladó felé, ezzel megrendeli a terméket.
- A vászonképet kizárólag a vásárló, e-mailben visszaküldött jóváhagyása, illetve megrendelése után kezdjük el gyártani.
- A vászonfotó 4-7 munkanap alatt készül el.
- A szállítás / feladás idejéről minden esetben e-mailben tájékoztatást küldünk a vásárló részére.
- Az eladó papíralapú számlát állít ki. A számlát a vásárló a csomag kézhezvételekor kapja meg a csomag tartalmaként.
A vászonkép légpárnás lóliába csomagolva kerül szállításra.

5. Kiszállítás, fizetés
A vászonképeket futárszolgálat segítségével juttatjuk el vevőinkhez. A szállítás költsége 1.800,- Ft csomagonként, amely tartalmazza a csomagolás díját is. A termék árát, valamint a szállítás díját a futárszolgálatnak kell kifizetni a csomag átvételekor. Amennyiben a csomag hibásan, sérülten érkezik a futárszolgálat képviselőjével azonnal jegyzőkönyvet kell felvenni. A sérülésről utólag jegyzőkönyvet nem tudunk elfogadni!
Kérjük, átvételkor ellenőrizze a csomag épségét!
Nyíregyháza város területén a megrendelt vászonképeket díjtalanul szállítjuk házhoz, a megrendelésben megadott címre.

6. Elállás joga
A Vásárló a megrendeléstől mindaddig elállhat, ameddig az Eladó részéről a Vásárlónak, e-mailben megküldött mintaképet a Vásárló nem hagyta jóvá, és az Eladó felé jóváhagyását e-mailben egyértelműen nem közölte.
A Vásárló tudomásul veszi, ha a részére megküldött mintaképet jóváhagyja, és a jóváhagyását az Eladó felé e-mailben egyértelműen közli, azt követően felmondási jogát elveszíti.

A Vásárlót mely esetekben nem illeti meg az elállási jog:
Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a Szolgáltató a teljesítést a Fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a Vásárló tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti.
Olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Vásárló utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állított elő a Szolgáltató, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Vásárló személyére szabtak.

„Visszakövetelhetem a vételárat olyan termék esetén, amelyet kifejezetten a saját kívánságomra, egyedi utasításaim alapján készítettek, állítottak elő?”

Nem, mivel a vállalkozások nem kötelesek olyan termékek feltétlen visszavételére, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó egyedi utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő. Ha ezekben az esetekben elfogadnánk az elállási jog gyakorlását, akkor gazdaságilag értéktelenné válna a dolog, hiszen a kereskedő már nem tudná a kizárólag az azt megrendelő fogyasztó számára értékkel bíró egyedi jellegű terméket más vevő számára értékesíteni.

7. Szavatosság/Jótállás
Az Eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 117/1991. (IX.10.) sz. Kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

8. Személyes adatok biztonsága
A személyes adatok kezelése és feldolgozása során az Eladó különös gondot fordít az 1992. évi LXIII. tv. Adatvédelmi Törvény, illetve a mindenkori Adatvédelmi Törvény vonatkozó rendelkezéseinek betartására.
Megrendelőink személyes adatait harmadik fél részére semmilyen célból vagy okból át nem adjuk.
Megrendelés esetén azonban az ügyfél szállítási címét és telefonszámát a Magyar Postának vagy a futárnak kiadjuk, mivel ez elengedhetetlen a sikeres kézbesítés érdekében.
A megrendelés során kérünk minden olyan adatot - név, cím, telefonszám - vállalkozás esetén adószám - amely szükséges a Vásárló számlájának megfelelő kiállításához, valamint a megrendelt árucikk pontos kiszállításához.
A rendelésnél megadott adatokat 1 évig tároljuk el. Kérés esetén töröljük rendszerünkből. 
A kérést a vaszonfotok {kukac} gmail.com email címre kell eljuttatni.

9. Egyéb rendelkezések
Egyéb nem szabályozott kérdésekben a Polgári törvénykönyv, valamint az elektronikus kereskedelemre vonatkozó rendelkezések az irányadók.

A tevékenység jogszabályi háttere:
- az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;
- a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény;
- a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény;
- a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságról szóló 225/2007. (VIII. 31.) Korm. rendelet; az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet.
- a szavatossági és jótállási felelősségére, illetve az ezzel összefüggésben érvényesített szavatossági és jótállási igények intézésére a Ptk.-ban és a 49/2003. (VII.30) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

10. Békéltető testület
Székhely szerinti területileg illetékes békéltető testület:
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület. 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2. Telefonszáma: (42) 311-544, (42) 420-180.
E-mail cím: bekelteto@szabkam.hu

Online vitarendezés: http://www.ec.europa.eu/odr

Á.SZ.F. letöltése PDF formátumban

( jobb egér gomb - hivatkozás mentése más néven)